onsdag 5 januari 2011

Undersökning

Hej alla kära läsare!

Personerna bakom bloggen ska starta det nya året med att genomföra en större undersökning. Vi vill kontinuerligt publicera artiklar här som är baserade på erfarenheter och tankar från de som jobbar eller har jobbat inom förskolan. Tanken är att undersökningen ska vara en deltagande process som resulterar i att nya idéer föds och att gemensamma problem kan bli synliggjorda.

Nedanstående mejl kommer skickas ut till hundra slumpmässigt valda förskolor över hela landet. När svaren börjar trilla in kommer resultaten att sammanställas och publiceras.

Om din arbetsplats inte får vårt mejl i sin inkorg så är ni självklart välkomna att skicka in ett svar ändå, både som hela personalgrupper eller individer. Allt kommer självklart vara anonymt och inga uppgifter om de som skrivit svaren publiceras, om det inte önskas.

Hej!

Ni får detta mejlet eftersom ni är en av hundra slumpmässigt utvalda förskolor som blivit förfrågade att delta i en undersökning. Bakom undersökningen står en blogg, varforskola.blogspot.com, som är driven av personal inom förskolan. Vi vill med undersökningen synliggöra vilka problem som personal upplever under arbetsdagen, vad som diskuteras i personalrummet, vad som kan bli bättre eller vad som är perfekt. Vi vill skapa en gemensam bild av våra tankar om dagens förskola - och sen använda den vetskapen till att förändra det som behöver förändras.  

Vi hade gärna sett att detta mejlet vidarebefordrades till all personal på arbetsplatsen, även vikarier!

Om bloggen
Vår Förskola-bloggen är driven av och för personal inom förskolan. Det är en inblick i deras vardag.
Vissa av oss överdoserar kaffé, är stressade, glada, trötta, ensamma, otrygga, arga, peppade eller sammansvetsade - eller allt på en gång.

Personalen på en förskola i Umeå delar kanske samma tankar som en i Ystad? Hur fler som börjar tänka och agera tillsammans desto större, tror vi, är chansen att vi kommer kunna få den inspirationen och styrkan som behövs för att kunna göra förskolan till en fantastisk plats för både personal och barn.

Bloggen är partipolitiskt och religiöst oberoende.

Frågorna
1. Vilka problem upplever du att det finns inom förskolan idag? Och vad hade man kunnat göra åt det?
2. Upplever du att du drabbats av någon/några av nedanstående problem p.g.a jobbet? 
  • Stress
  • Huvudvärk som ett resultat av hög ljudnivå
  • Trötthet efter jobbet
  • Sömnproblem
  • Ångest
  • Annat:
3. Upplever du att barngruppen är för stor och/eller att det är konstant underbemanning på din arbetsplats?
4. Hur har din lönenivå förändras under tiden du varit anställd? Är du nöjd med lönen?
5. Känner du att du kan påverka verksamheten tillräckligt?
6. Hur hade din "drömförskola" sett ut?
7. Vad är bra i dagens förskola?
8. Något mer du vill tillägga?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar